Túrógombóc
Hozzávalók:
Elkészítés:

Az elmorzsolt túrót alaposan dolgozzuk össze a búzadarával, majd adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot és a cukrot is (valamint a reszelt citrom héját, ha szeretnénk rakni bele). Ha jól összedolgoztuk, rakjuk a hűtőbe pihenni 1 órára, hogy a gríz megduzzadjon a nedvességtől.

Ezután készítsünk gombócokat, majd rakjük őket forró (ne nagyon lobogó) sós vízbe (ha szétesik, kevés benne a gríz). 1-2 perc főzés után mozgassuk meg kicsit a gombócokat a vízben, ne hogy leragadjanak. A gombócokat, miután feljöttek a víz tetejére, kis ideig még főzni kell!

Ha készen vannak, vajban vagy olajban pirított zsemlemorzsában forgassuk át őket. Vaníliás cukorral ízesített tejföllel tálaljuk, de lehet rá más öntetet is készíteni.

jonci
2007.03.04
tartalom