Mézes zserbó
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tészta:

50 dkg lisztet elmorzsolunk 8 dkg zsirral. Hozzáadunk 15 dkg porcukorot 1 kávéskanál szódabikarbónát, 2 egész tojást. 4 evőkanál folyékony mézet és kb. ugyanannyi tejfölt. Jól kidolgozott tésztát készítünk, 3 egyenlő részre osztjuk, kissé pihentetjük. Világosra sütjük a tepsi hátlapján. A tepsi alját kizsírozzuk előtte.

Krém:

3 tojássárgáját 3 evőkanál porcukorral jól elkeverjük, adunk hozzá 1 csomag vaníliás cukrot és púpozott evőkanál lisztet. 7 dl tejjel simára keverjük, és süsü krémet főzünk belőle. Amíg kihűl 20 dkg margarint 20 dkg porcukrot kikeverünk és a kihűlt krémmel összekeverjük. A lapokat megkenjük. A tetejére olvasztott csokoládét teszünk.

Csokimáz:

7 evőkanál porcukrot 3 evőkanál kakaót kb 8 dkg margarint olvasztunk.

jonci
2007.05.10
tartalom